Kiderült az EU-pályázatok meghirdetésének várható menetrendje

2023.04.14

Nyárig jöhetnek a foglalkoztatási-, ősszel az energiahatékonysági, télen pedig a technológiafejlesztési EU-pályázatok!


A Területfejlesztési Miniszteri Kabinet által közölt potenciális menetrend, illetve keretek az alábbiak:

  • A felzárkóztatási EU-pénzeknél, az Operatív Programokban, idén akár további 1000 milliárd forintos keretösszeggel is megjelenhetnek pályázatok.
  • A következő fél évben a Helyreállítási Terv felhívásainak, valamint a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz (DIMOP Plusz) kiemelt felhívások megjelentetésére koncentrálnak. Előbbiben nyílt meg a minap a bölcsődefejlesztési program újabb, harmadik szakasza, a 7,4 milliárd forint keretösszegű felhívásra a 3000 fő alatti települések pályázatait várják május 2-ig.
  • Emellett az önkormányzatok számára számos további fejlesztési területen lesznek elérhetőek pályázatok a TOP Pluszban.
  • "A GINOP Pluszban előreláthatóan nyárig jelenhetnek majd meg a foglalkoztatási célú felhívások, valamint folytatjuk a kkv-k technológiafejlesztésének támogatását, ez utóbbi pályázatok előkészítése 2023 második félévében megkezdődik, amelynek eredményeként 2023 végén, 2024 elején várhatóak a következő konstrukciók" – jelezte a tárca.
  • Az őszi hónapokban lehet számítani az első energiahatékonysági pályázatokra a helyreállítási programból, illetve a Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program Pluszból.

Fontos, hogy a fenti pályázatok nem váratlanul fognak megjelenni, hiszen a megnyitás előtt kötelező a pályázati felhívások tervezetét társadalmi egyeztetésre bocsátani, így azok megjelenéséből, tartalmából már lehet majd látni, hogy mikor nyílhatnak meg a pályázatok.

Forrás: portfolio.hu

https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20230330/kiderult-az-eu-palyazatok-meghirdetesenek-varhato-menetrendje-606102