Bejelentette a kormány a legújabb támogatási csomagját - Panziók építésére kapnak pénzt a vállalkozók

2020.07.20

Újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be a kormány a turizmus élénkítésére, ezúttal panziók építésére pályázhatnak a vállalkozások 1,8 milliárd forintos keretösszegre - jelentette be a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.
Frissítés: Az Államkincstár honlapján, ezen a linken található meg a pályázat.

Varga Mihály kiemelte: a turizmus egyike a koronavírus által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseken keresztül eddig több mint 300 milliárd forinttal segítette a turisztikai cégeket. A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt, a járvány miatt azonban leállt az ágazat - mondta, kiemelve, hogy májusban a vendégforgalom 93 százalékkal, a reptéri utasforgalom 98 százalékkal zuhant vissza.

Indul a panzióépítési program

A Pest megyei vállalkozások és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok most a program keretében

1,8 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKBEN, 60 ÉS 300 MILLIÓ FORINT KÖZÖTTI TÁMOGATÁST IGÉNYELHETNEK, AMELYBŐL LEHETŐSÉG VAN ÚJ PANZIÓK ÉPÍTÉSÉRE ÉS A MŰKÖDTETÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRE, INFORMATIKAI ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOKRA.

A miniszter emlékeztetett: Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

Az "Új panziók létesítése Pest megye területén" című felhívás pályázati dokumentációja hétfőtől elérhető az Államkincstár oldalán, a támogatási kérelmeket 2020. szeptember 15. reggel 8 órától nyújthatják be majd a pályázók.

forrás: portfolio.hu